Feliratkozás Hírlevélre

 

Nevezik Magyarország díszének,

a szőlő és a bor hazájának, de hívják még a szívbetegek Mekkájának, vagy a Dunántúl tájmúzeumának is, ezt, a Tamás-hegy déli lankái és a Tihanyi-félsziget által körülölelt, 14 000 lakosú tóparti települést. 

Füred a Balaton legrégebbi gyógy- és üdülőhelye. Világhírét bővizű, szénsavas forrásainak, páratlan fekvésének, enyhe mikroklímájának, a festői tónak és illatos, zamatos borainak köszönheti. Tízezrek keresik fel évente. 

A város korszerű, minden kényelemmel felszerelt szállodákkal, gyógyüdülőkkel, bevásárlóközpontokkal, ligetes homokfövenyes strandokkal, (Multiplex) mozikkal, szépen rendezett erdei kirándulóhelyekkel, sportpályákkal, hangulatos, ínycsiklan-dozó ételeket kínáló csárdákkal, borharapókkal várja vendégeit.

Az itt töltött napokat szabadtéri hangversenyek, az immár hagyományos, augusztu-si borhetek, orgonaestek, tarka népművészeti vásárok, fergeteges néptáncbemuta-tók, látványos szüreti felvonulások, várjátékok, lovagi tornák, bálok teszik felejthe-tetlenné. 

Aki egyszer idelátogat, azt rabul ejti a táj, és visszavágyik.

 

Balatonfüred a Balaton északi partjának fővárosa, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország hatodik legnépszerűbb települése. 

Forrás: wikipedia.org

Hagyományos programok Balatonfüreden 2016-ban

Program Időpont
Első hajó fogadása 2018. Március 31.
Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó vitorlásverseny 2018. Május 12.
Balatoni Hal- és Borünnep  2018. Május 18-20.
Nemzetközi Gitárfesztivál 2018. Június 23-30.
191. Anna bál 2018. Július 21.
Balatonfüredi Borhetek 2018. Augusztus 10 - Szeptember 02.
Romantikus Reformkor 2018. Szept. 20-23.
Füredi Szüret 2018. Október 19-21.

 

Balatonfüred képekben